De meest voorkomende verzekeringen voor particulieren zijn de verzekeringen die betrekking hebben op “in en om het huis”. Een opsomming van deze verzekeringen en een korte uitleg hiervan vindt u hieronder.

Aansprakelijkheid Particulieren
Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht. Toch is het verstandig u te dekken tegen schades aan anderen, waar u aansprakelijk voor gesteld kunt worden. Ze kunnen grote financiële gevolgen hebben. Saurwalt & Partners, Assurantiën biedt u zo’n verzekering.
De financiële gevolgen van een ongelukje waar u voor aansprakelijk bent, kunnen enorm groot zijn. Om u daartegen te dekken, is er de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Inboedelverzekering
Uw inboedel heeft bij elkaar een aanzienlijke waarde. Daarom is het verstandig een goede inboedelverzekering af te sluiten. De inboedelverzekering biedt dekking tegen bijna alle vormen van schade en wordt afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren.

Voordelen in het kort:

  • Nagenoeg elke schade aan uw inboedel is gedekt.
  • Bijna alle denkbare bijkomende kosten worden vergoed.
  • Schadevergoeding op basis van de nieuwwaarde.
  • Geen onderverzekering dankzij de InboedelWaardeMeter.
  • Mogelijkheid de dekking verder uit te breiden of in te perken.

De inboedelverzekering verzekert uw bezit in geval van schade of diefstal tegen nieuwwaarde.

Optimale zekerheid
Brand, storm, inbraak, relletjes, schade door stroomuitval of glasscherven, de inboedelverzekering dekt bijna elke vorm van schade aan uw inboedel in huis. Ook buitenshuis geldt een beperkte dekking van uw inboedel. Zo zijn uw spullen ook in de tuin, bij anderen of zelfs op uw vakantieadres in ieder geval verzekerd tegen brand.

Opstalverzekering
Vrijwel iedere huiseigenaar sluit een opstalverzekering. Die moet ervoor zorgen dat er voldoende geld is om het huis opnieuw te bouwen als het bijvoorbeeld door een brand of explosie geheel of gedeeltelijk verloren gaat. In de praktijk blijkt echter dat veel woningen te laag verzekerd zijn. En dat kan tot problemen leiden.

Een van de meest voorkomende verzekeringen is de opstalverzekering. Geen wonder. Steeds meer mensen kopen een eigen huis en bijna niemand is zo onverstandig zijn kostbare bezit onverzekerd te laten. Als een woning geheel of gedeeltelijk verloren gaat, keert deze verzekering een bedrag uit waarmee de eigenaar tot herbouw kan overgaan. Hij wordt zo niet met vermogensverlies geconfronteerd en krijgt opnieuw een dak boven zijn hoofd.

Rechtsbijstandverzekering
Soms wordt u onverwacht voor vervelende juridische problemen gesteld. De bestelde bank komt kapot aan, en de leverancier geeft niet thuis. Of uw werkgever dreigt met ontslag. Of u krijgt een verkeersongeval en de tegenpartij ontkent iedere aansprakelijkheid. Een rechtsbijstandverzekering biedt dan uitkomst en geeft een gerust gevoel.

Voordelen in het kort:

  • U bent verzekerd van rechtshulp bij vrijwel alle mogelijke conflicten.
  • U wordt ondersteund door juridisch specialisten (waaronder advocaten).
  • Ook fiscaal recht en vermogensbeheer kunnen worden meeverzekerd.

Wachttermijn
De rechtsbijstandverzekering kent een wachttermijn van drie maanden, te rekenen vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Dit betekent dat u alleen een beroep kunt doen op de verzekering, als het geschil ontstaat ná de wachttermijn.