Verzekering voor uw ziektekosten als u tijdelijk naar Nederland komt

Komt u tijdelijk naar Nederland, bijvoorbeeld voor familiebezoek of omdat u op doorreis bent? Dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor onvoorziene medische kosten. De OOM Schengen Visitor-verzekering is zo’n verzekering.

De verzekering in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Schengen Visitor-verzekering.

Beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie voor als u tijdelijk in Nederland verblijft.
Premie ziektekostenverzekering vanaf € 1,60 per dag.
Dekking tot € 500.000,-.
U kunt de verzekering per direct afsluiten.
Uw verzekering voldoet aan de eisen van het Schengenvisum.
U kunt aansprakelijkheid in Nederland meeverzekeren.
Voor wie is de verzekering?
Verblijft u tijdelijk in Nederland, bijvoorbeeld voor familiebezoek of vakantie? Dan wilt u uiteraard verzekerd zijn voor onvoorziene medische kosten. Als u een Schengenvisum aanvraagt, is een ziektekostenverzekering zelfs verplicht.

De Schengen Visitor-verzekering biedt dekking voor onvoorziene medische kosten en voldoet aan de eisen van het Schengenvisum.

Heeft u in uw land van herkomst al een ziektekostenverzekering die ook in Nederland geldt? Dan kan het zijn dat u de Schengen Visitor-verzekering niet nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in uw land van herkomst. U kunt voor hoge kosten komen te staan als u niet of onvoldoende verzekerd bent. Informeer hiernaar bij uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Bereken uw premie

Dekkingsoverzicht ‘Schengen visitor verzekering’

Polisvoorwaarden ‘Schengen visitor verzekering’