Goed verzekerd op je buitenlandse avontuur

Ga je voor een studie, stage of als au pair naar het buitenland? Daar komt heel wat bij kijken. Met de Studeren in het Buitenland-verzekering ben je goed verzekerd en kun je met een gerust hart aan je buitenlandse avontuur beginnen.

De verzekering in het kort
Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Studeren in het Buitenland-verzekering.

Verzekering als je voor studie, stage of als au pair naar het buitenland gaat.
Bepaal zelf welke verzekeringen je kiest: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket.
Flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
Ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent.

Voor wie is de verzekering?

De Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren die voor studie, stage of als au pair naar het buitenland gaan. De ziektekostenverzekering is nuttig als je:

tijdens je buitenlandse verblijf niet onder de Nederlandse basisverzekering valt;
naar een land gaat waar de medische zorg duurder is dan in Nederland en daarom een aanvulling wilt op de Nederlandse basisverzekering.

Ben je verplicht verzekerd op de basisverzekering? Dan kan het schadepakket aantrekkelijk zijn. Zo worden onder andere je reiskosten vergoed als je terug naar huis moet omdat een gezinslid ernstig ziek is.

De Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar.

Wat vergoedt de verzekering?
Met de Studeren in het Buitenland-verzekering bepaal je zelf wat je verzekert. Bij de verzekering is altijd een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Wat dekt de verzekering niet?
Niet alle medische kosten vallen onder de ziektekostendekking van de Studeren in het Buitenland-verzekering. Je krijgt bijvoorbeeld geen kosten vergoed voor:

een zwangerschap die al bestond toen je de verzekering afsloot, ook als er sprake is van een miskraam of andere complicaties;
preventieve geneeskunde, chiropractor of manueel therapeut.

Verblijf je in de Verenigde Staten?
Dan heb je standaard wereldwijd dekking voor ziektekosten, dus ook in de VS. Verblijf je in een ander land? Dan ben je wereldwijd gedekt voor ziektekosten, maar niet in de VS. Je kunt tegen betaling van een extra premie de dekking uitbreiden naar de VS. Dat kan ook voor een kortere periode, bijvoorbeeld als je tussentijds de VS bezoekt. Je kunt dit wijzigen,  neem dan contact met ons op.

Hoe lang is de verzekering geldig?
Je kunt de verzekering afsluiten voor één dag tot maximaal vijf jaar. Zolang je op de ingangsdatum maar niet ouder bent dan 29 jaar.

Duurt je verblijf in het buitenland langer dan je vooraf had gedacht? Je mag de verzekering één keer met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan vijf jaar verzekerd bent.

Weet je nog niet hoe lang je de verzekering nodig hebt? Kies dan liever voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is. Je kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.  Heb je al premie betaald voor de periode na de beëindigingsdatum? Dan krijg je die terug.

Bereken de premie